Home » Blog » Informatie en inspiratie » Voelen en gevoelens

Voelen en gevoelens

door | 22 apr, 2024 | Informatie en inspiratie

Soms is voelen niet fijn.
We hebben eigenlijk allemaal wel eens een periode van verlies en rouw in ons leven. Dat er dingen zijn, die er als het ware om vragen om verwerkt te worden.
Daar kunnen gevoelens van boosheid en verdriet bij horen. Voelen dus…., het doorvoelen van gevoelens. Dat overkwam ook mij….

Ik ben toen een keer naar het strand gegaan, en heb mijn boosheid eruit geroepen tegen de zee. …Spannend, maar wat luchtte het op. Niemand die het verder hoorde…. Het woei zo hard… Ik heb toen deze foto gemaakt, bij dit blog. Het was net of het weer mee deed…

Gevoelens toelaten heb ik moeten leren. Bij mij thuis, was daar geen ruimte voor. Mijn ouders hadden niet geleerd om met hun gevoelens om te gaan. Ze konden dat ook aan hun kinderen niet leren… niet voorleven….
Wat ben ik altijd nog dankbaar dat ik dat nu wel kan, mezelf toesta.
Het klinkt misschien een beetje gek, maar zo weet ik dat ik altijd op mezelf kan vertrouwen. Het wijst zich vanzelf….

Wat geef je een kind veel mee, als het zijn/haar gevoelens kan ontdekken, leren uiten en op zichzelf vertrouwen. Dan kan het ook, als het nodig is, later, de gevoelens herkennen, die nodig zijn om te doorleven om iets te verwerken.

Gun jij je kind ook, dat het zijn/haar gevoelens kan ontdekken? Verkennen, leren kennen en gevoelens uiten? Zodat het sterker in het leven komt te staan?
We doen dat hier , bij ‘De Twee Uilen’ , heel spelenderwijs.
Heb je wel eens van een gevoelensstok gehoord? Of is je kind zo boos, dat het er even uit moet op de bokszak? Een ‘veilig plekje’ kunnen we maken, waar je altijd naartoe kunt.
Tekenen over gevoelens, hoe ziet ‘boos’ eruit op papier? Spelletjes….
Het kan hier allemaal. En je kind leert ook te voelen, waar het in het lichaam de gevoelens ervaart…

Neem gerust vrijblijvend contact op als dit je aanspreekt voor je kind.
Van harte welkom.

Dineke Ploeger
Kindercoachpraktijk De Twee Uilen
Jennerstraat 16,
2316DD Leiden
0623007205

 

Over Dineke

Ik ben Dineke Ploeger. En zet graag mijn werk- en levenservaring in, in kindercoach praktijk De Twee Uilen. Het is mijn missie kinderen te helpen die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ik kijk wat er nodig is, zodat je kind op een fijne manier weer verder kan. Je kind kan zich in de praktijk gezien en gehoord voelen. En zich in een veilige setting uiten en oefenen. Ouders betrek ik graag bij dit proces.

Gerelateerde artikelen

Weer beginnen

Weer beginnen

De scholen zijn in de regio midden weer begonnen. Leiden valt hier ook onder. De vakantie is afgelopen…. Misschien heeft jouw kind wel heel veel zin...

lees verder
Luisteren

Luisteren

Vanmiddag was ik bij de fysiotherapeut, en eindelijk wist ik waar ik naar toe wilde met dit blog over luisteren.Ik had pijn en er was van alles...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin