Wil jij ook dat je kind weer lekker in zijn vel zit en de wereld weer aankan?

En wil je als ouder handvaten hoe je je kind hierin kunt ondersteunen?

E

Merk je dat je kind niet lekker in zijn/haar vel zit?

Gaat je kind niet zo graag naar school? Kan je kind plotseling boos zijn, of bang?
Is er sprake van onverklaarbare buikpijn? Of zijn er andere signalen dat het niet zo lekker gaat?

E

Heb je al van alles geprobeerd en lijkt het niet te werken?

Er zijn zoveel zelfhulpboeken op de markt. Velen van ons hebben geleerd zelf je boontjes te doppen. Maar als dat niet meer werkt, en het nog steeds niet lekker met je kind gaat dan is het tijd om de volgende stap te zetten.

E

Heb jij ook een gevoelig kind dat het soms lastig vindt zichzelf staande te houden?

Er komen zoveel prikkels binnen en die moeten allemaal verwerkt worden.De een wordt druk en de ander juist teruggetrokken. Soms voelt een kind niet zoveel aansluiting bij leeftijdgenoten.

E

Zou je graag handvaten willen, hoe je je kind kunt begeleiden?

Soms lukt het niet om in contact te blijven met je kind. En kun je het gevoel hebben elkaar niet meer te kunnen bereiken, of je kind niet meer te begrijpen. Dat kan een machteloos en eenzaam gevoel geven.

Hoe ik jou kan helpen

VOOR JOU

Ben je tussen de 5 en 13 jaar ongeveer en kun je wel een luisterend oor, een steun(tje) gebruiken? Zou je wel eens bij iemand willen zijn die echt naar jou luistert? En samen onderzoeken en eraan werken wat er nodig is voor jou? Dan help ik je graag in de kindercoach-praktijk De Twee Uilen.

Misschien ben je gauw bang, of juist zomaar boos, of zit je in een verdrietige periode omdat je ouders zijn gescheiden of is er iemand ziek of dood gegaan waar je veel van houdt, of nog iets heel anders. Misschien gaat het op school wel zoals je helemaal niet wilt, of zou je zo graag een vriend of vriendin willen…

Je kunt altijd een keertje langs komen met je ouders of een van je ouders. Dan bekijken we of deze plek voor jou geschikt is en je je hier prettig voelt. Daarna kun je altijd nog beslissen of je ermee door wilt gaan. Ik vertel dan ook meer van wat je hier allemaal kunt doen. Misschien vind je het spannend om te komen, dat is niet gek, maar heel normaal. De meeste mensen en kinderen hebben wel eens een periode dat ze het moeilijk hebben. Als je zo dapper bent om de keus te maken om daar wat aan te doen, misschien door hier te komen, heb je de eerste stap al gezet…

VOOR OUDERS

Als ouder willen we het beste voor onze kinderen, maar soms weet je (even) niet hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Dat te erkennen kan al veel ruimte geven.
Een kind heeft vaak meer kracht en kwaliteiten dan het zelf weet en aan de omgeving laat zien. Daar gaan we hier op diverse manieren mee aan de slag. Ik ga niet uit van onmogelijkheden, maar onderzoek samen met jullie als ouders en het kind de mogelijkheden, met als intentie dat het kind met jou als ouder/opvoeder op een fijne(re) manier verder kan. Indien wenselijk wordt er, in overleg, contact gelegd met school of andere instanties.

Ik onderzoek samen met jou/jullie wat de hulpvraag is in het intakegesprek In de coaching-sessies begin ik met wat voor je kind het meest belangrijk is. Erkenning van de belevingswereld van het kind staat hierbij centraal.
Wanneer een kind zich gezien en gehoord voelt, ontstaat er een basis om die vaardigheden te leren, zich eigen te maken, waardoor het sterker weer verder kan. Nieuw gedrag of anders met je gevoel omgaan zal geoefend worden, thuis en/of in de klas en andere plaatsen waar het kind is. In de evaluatiegesprekken wordt aandacht besteed aan hoe je als ouder je kind hierin kunt ondersteunen.

Het is mijn missie om kinderen, die wel een steuntje kunnen gebruiken, meer op zichzelf te laten vertrouwen. Dit doe ik door echt te luisteren, gelijkwaardig aan het kind te zijn, en gebruik te maken van creatieve middelen, zodat het kind zelf de handvaten heeft om verder te kunnen.

Mijn werk- en levenservaring

Als jong meisje voelde ik al veel aan van andere mensen. Creatief bezig zijn bracht mij veel.
Dan had ik kans alles te verwerken en tot rust te komen. Het was voor mij al snel duidelijk dat ik met en voor mensen wilde werken.
Vanaf mijn eerste baan heb ik met kinderen gewerkt. Het contact maken en de eigenheid van het kind zien heeft voor mij altijd centraal gestaan. 
Ik heb onder andere met kinderen gewerkt in een ziekenhuis, op scholen, in de kinderopvang en in de Vrouwen-Opvang.

Het coachen van kinderen vormt in mijn werkervaring een rode draad. In 2015 heb ik besloten de post-HBO opleiding kindercoach bij BGL te volgen, omdat ik heel graag een eigen praktijk wilde starten om kinderen te begeleiden.

Het samenleven met en begeleiden van een kind of kinderen kan een heel intens proces zijn.Ik kijk graag met je mee naar dit proces. Je kind kan als het ware een spiegel zijn, en je laten zien waar je zelf te ontwikkelen hebt. Het begeleidingsproces van je kind kan zo ook een groeiproces voor jezelf zijn. Zodat je letterlijk samen opgroeit.
Ik vertaal als het ware wat het kind nodig heeft. Dan geef ik woorden aan de spiegel die je kind op dat moment is.

Ook jouw kind gaat met vertrouwen in zichzelf het leven door.

Je kind gaat zijn/haar kracht ontdekken.

Het zelfvertrouwen zal groeien en je kind kan beter voor zichzelf opkomen. Spannende situaties worden meer aangegaan, je kind gaat het niet meer uit de weg.

Meer contact met je kind.

Als ouder voel je je zekerder in de begeleiding van je kind. Je ziet je kind zich ontwikkelen en meer in zijn/haar kracht komen. Dat kan een beroep doen op je eigen ontwikkeling en een proces in gang zetten. Waardoor je meer contact met jezelf en je kind kunt ervaren.

Meer rust en ontspanning bij je kind.

Doordat je kind zich gezien en gehoord voelt, komt het vaak al meer tot rust. En gaat je kind vaak beter slapen. We kunnen er ook specifieke oefeningen voor in zetten.

Gevoel van eigenwaarde bij je kind.

Boze en bange buien zullen gaandeweg minder voorkomen, en je kind durft meer op zichzelf te vertrouwen. Ook zal het zichzelf beter leren kennen. Je kind ontwikkelt handvaten hoe het met eventuele faalangst kan omgaan. Nieuwe manieren worden mogelijk. Wat meer recht doet aan het kind.

Wat ouders en collega’s zeggen

Ik ken Dineke als kindercoach die dichtbij de kinderen staat. Vol enthousiasme gaat ze mee in het spel van ieder kind. Niet alleen kinderen ook ouders neemt ze mee in het hele traject. Haar passie, gedrevenheid en afstemming zorgt ervoor dat een kind krijgt wat hij nodig heeft.

Birgit Steijns

kindertherapeut en eigenaar van Gelukkig Kind

In december 2017 ging ons zoontje voor het eerst naar Dineke toe. Hij was toen 4 jaar oud, bijna 5 jaar. Er waren voor ons meerdere aanleidingen om op zoek te gaan naar iemand die hem wat kon ondersteunen. Hij is een gevoelig kind, hoogstwaarschijnlijk hooggevoelig en had daardoor wat moeite op school, met name bij het afscheid nemen, maar ook het voor zichzelf opkomen. Was panisch toen hij op zwemles ging, vaak erg bang als hij in zijn bedje lag en had ook het nodige aan verlies meegemaakt. Het was niet zozeer dat wij als ouders hem niet konden helpen, maar wij wilden graag dat iemand hem wat meer zou ondersteunen. Dineke voelde meteen veilig voor hem, hij was overduidelijk op zijn gemak toen hij in haar praktijkruimte kwam. De kamer is ongelooflijk fijn ingericht voor kinderen, met volop speelgoed, knutselspullen, een boksbal, kussens op de grond, maar ook een tafel waaraan getekend kan worden.

De eerste paar keren ging ik mee op verzoek van Dineke, om te zien wat zij zoal deed met hem en zodat het voor hem veilig was. Al vrij snel mocht hij zelf aangeven wat hij wilde en bleef ik beneden in de woonkamer. Dineke heeft een hele zachte en warme uitstraling en is volledig gericht op het kind. Bij ons zoontje wisselde zij spelen en knutselen af met boksen tegen de boksbal om zo wat weerbaarder te worden bij kindjes in de klas die hij overheersend vond. Ondertussen nodigde zij hem dan uit om te zeggen wat hem dwars zat zonder daar teveel de druk op te leggen. Zij heeft een groot palet aan therapeutische materialen en methodes. Wij zijn haar erg dankbaar voor wat zij voor onze zoon heeft betekend. Hij werd zich bewuster van zijn kunnen, minder angstig en durfde aan te geven als hij iets niet prettig vond. Nu nog steeds zegt hij af en toe als hij het even moeilijk heeft, “ik wil weer naar Dineke toe”. Een duidelijk teken dat zij voor hem een veilig toevluchtsoord is waar hij echt gezien wordt.

Moeder

met een jongen die al groot was

Als je over de drempel bent, ga je mogelijkheden ontdekken.

 

De eerste stap is altijd een beetje spannend. Veel kinderen en ouders komen een beetje afwachtend en onwennig binnen. Maar besef dat je dan de eerste stap al hebt gezet. Vaak is er al zoveel geprobeerd. Of wilde je het graag allemaal zelf kunnen. Je blijft als ouder de regie behouden. Ook als ik met jullie meekijk. En ondersteun waar dat wenselijk is.

Kindercoaching

Na aanmelding stuur ik je het intake-formulier op. Dit kun je digitaal tergsturen. Het intake-gesprek is zo mogelijk met beide ouders. Hierna gaat je kind starten. Verwachtingen en jullie hulpvraag komen hier aan bod.
Het is natuurlijk heel belangrijk dat het klikt en dat je kind zich hier op zijn gemak voelt. Ik werk met de hulpvraag van het knd en kijk ook naar de vraag achter de vraag. In oudergesprekken bespreken we hoe het proces gaat en waar jullie als ouders tegenaan lopen.

Het werk binnen de sessies:
Er zijn veel mogelijkheden. Dit varieert van een krachtenstok maken, je kwaliteiten ontdekken, even boksen op de boksbal tot tekenen en schilderen. En nog veel meer. De klacht en het doel van het kind zijn bepalend. Het is geen standaardpakket.

 Gun jezelf de kans meer met je kind te kunnen genieten.

Ik ben aangesloten bij:

Het Kindercoachgilde, beroepsvereniging voor kinder- en opvoederscoaches

Adiona, Beroepsorganisatie voor kindercoaches

Neem nu contact op voor het intake-gesprek.

Veelgestelde vragen

Is de kindercoach-praktijk goed te bereiken?

De praktijk De Twee Uilen ligt in Leiden. Het is eenvoudig te lopen vanaf het Centraal Station in ongeveer 10 minuten. Als je met de auto komt, is het goed om te weten dat er betaald parkeren is in de wijk. De parkeermeter is om de hoek. Voor fietsen is er plek voor en naast het huis.

Kan de coaching ook onder schooltijd?

In overleg met school, kunnen de sessies ook onder schooltijd plaatsvinden. Informeer hiernaar bij de school van je kind. Het intake-gesprek en andere oudergesprekken zijn meestal onder schooltijd.

Moet mijn kind alleen naar binnen?

De eerste sessie is meestal geheel of gedeeltelijk met een ouder erbij. Soms is dit meerdere sessies wenselijk. Het is in principe de bedoeling dat het kind daarna alleen in de praktijk is. Soms zal ik een activiteit doen voor kind en ouder.


Benieuwd naar wat kindercoaching voor jullie kan doen?

Wil je graag informatie, heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

3 + 13 =

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.

Praktijknaam:
Kindercoach-praktijk De Twee Uilen

Dagen praktijk open:
Maandag: gesloten
Dinsdag: 9.00-18.00
Woensdag: 9.00-18.00
Donderdag: 9.00-18.00
Vrijdag: op afspraak
Avonden: op afspraak

Telefoonnummer praktijk 0623007205

Straat + Huisnummer: Jennerstraat 16
Postcode: 2316DD
Plaats. Leiden
Provincie. Zuid-Holland

Afspraken moeten uiterlijk 24 uur voor aanvang worden geannuleerd met geldige reden. Bij annulering zonder bericht of na 24 uur voor de afspraak van de sessie dient u het volledige bedrag te betalen.