Home » Blog » Informatie en inspiratie » Hoogsensitief

Hoogsensitief

door | 1 dec, 2023 | Informatie en inspiratie

Heb je een hoogsensitief kind? Of heb je het vermoeden daarvan?

Lees dan even verder….

 

Heel in het algemeen houdt hoogsensitiviteit in dat er meer dan gemiddelde gevoeligheid is voor indrukken en het verwerken daarvan.

Zo kan het zijn dat je kind met vriendjes en thuis z’n woordje klaar heeft en actief is, en in de klas of in een grote groep timide overkomt….

Misschien kerken je je kind in een van de volgende voorbeelden….

Bij hoogsensitiviteit komen veel prikkels binnen vanuit de omgeving en het kind reageert hier vaak sterk op. Als een kind dit niet goed kan reguleren, kan dit leiden tot overprikkeling. Kinderen kunnen dan bijvoorbeeld een huilbui krijgen of ‘ontploffen’, in een paar seconden heel boos worden. Grote boosheid kan een enorme impact op het gezin hebben,

Je kunt met me onderzoeken wat er onder die boosheid kan zitten. Je kunt een gratis ontdek-sessie van 30 minuten aanvragen. De pagina is te vinden onder de menu-knop bij ‘ontdeksessie’.

Is je kind (zomaar) bang en je weet niet goed waarom dit is? Door coaching zal je kind meer in zijn of haar kracht komen. Ik begeleid je kind om zichzelf beter te leren kennen. En zijn zijn of haar gevoelens te verkennen. Zo leert een kind zichzelf beter kennen. Dan kan een kind ook de grenzen leren aangeven. Bijvoorbeeld wanneer het even rust nodig heeft.

Aan ouders ‘vertaal’ ik als het ware wat het kind aan mij laat zien. Zodat je je kind beter gaat begrijpen en er meer verbinding kan ontstaan. En je als ouder meer zelfvertrouwen krijgt…

Heeft je kind vaak onverklaarbare buikpijn en/of wil het niet naar school? Je kunt je dan als ouder zo machteloos voelen. Door te onderzoeken wat dit veroorzaakt en contact met school kan het in veel gevallen worden opgelost. Soms mist het kind nog een vaardigheid. Daar gaan we dan aan werken.

Er komen veel hooggevoelige kinderen in de praktijk. Die vinden hier een plek waar ze zich gauw thuis voelen. Hoogsensitiviteit is een heel mooie eigenschap, maar kent ook een aantal uitdagingen. Dan kan er bijvoorbeeld perfectionisme of faalangst ontstaan.

Ieder kind is uniek. Ook hoogsensitieve kinderen zijn allemaal anders.

De begeleiding, coaching, is die ik bied, is daarom niet voor ieder kind hetzelfde.

Ik werk aan de hand van doelen, die we samen bespreken. Ik begin met het doel van het kind. Ik neem jullie, als vader en moeder actief mee in het proces. Zodat je kind thuis kan oefenen. Ook als ouder word je ‘uitgenodigd’ je te blijven ontwikkelen.

Gun je je kind meer innerlijke rust, vertrouwen op zichzelf en veerkracht, plezier in het leven? Heb je al van alles geprobeerd, maar lijkt het alsof er meer verwijdering komt in plaats van verbinding?  

Je kunt altijd vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen. Van harte welkom!

Over Dineke

Ik ben Dineke Ploeger. En zet graag mijn werk- en levenservaring in, in kindercoach praktijk De Twee Uilen. Het is mijn missie kinderen te helpen die wel een steuntje kunnen gebruiken. Ik kijk wat er nodig is, zodat je kind op een fijne manier weer verder kan. Je kind kan zich in de praktijk gezien en gehoord voelen. En zich in een veilige setting uiten en oefenen. Ouders betrek ik graag bij dit proces.

Gerelateerde artikelen

Depressie

Depressie

Ik lees steeds vaker dat het aantal depressies onder jongeren toeneemt. En ik vroeg me af of ik daar als kindercoach iets aan zou kunnen doen. Daar...

lees verder
Luisteren

Luisteren

Vanmiddag was ik bij de fysiotherapeut, en eindelijk wist ik waar ik naar toe wilde met dit blog over luisteren.Ik had pijn en er was van alles...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin